Rajaa aihetunnisteilla
Nainen ottaa kasvoilleen aurinkoa
Onko D-vitamiini ihmelääke? 25/05/2020

Uutisissa ja terveysblogeissa D-vitamiinia hehkutetaan surutta. Huolellinen perehtyminen tutkimustietoon saa kuitenkin katsomaan keisarin vaatteita uudemman kerran.

ravintolisävitamiinit & lisäravinteet

Mitä eroa on luontaistuotteella ja lääkkeellä? 06/06/2019

Lääkkeiden matka luonnosta tai laboratoriosta apteekin hyllyyn on syystä pitkä ja kivinen, eivätkä lääkkeet usein sovi käytettäväksi yhdessä luontaistuotteiden kanssa. Merkittävä osa luontaistuotteista kuuluisi lääkelain sääntelyn piiriin.

itsehoitolääkeluontaistuotemäkikuismaravintolisävitamiinit & lisäravinteet

Tulisiko HPV-rokote antaa myös pojille? 03/06/2019

HPV-infektio on kaikkein tavallisin sukupuoliteitse tarttuva virusinfektio: yli 80 prosenttia ihmisistä saa tartunnan elämänsä aikana. Tutkimusten mukaan sukupuolineutraalilla rokotusohjelmalla voitaisiin yhä laajemmin ehkäistä HPV-välitteisten syöpien kehittymistä. Suomen nykyinen kansallinen rokotusohjelma kattaa kuitenkin ainoastaan tytöt.

HPVrokotteetsyöpä

Altistaako alumiini autismille? 31/05/2019

Yksi syy rokotevastaisuuteen on rokotteiden apuaineena käytetty alumiini, jonka on jopa väitetty aiheuttavan autismia. Tutkimukset kuitenkin osoittavat alumiinin turvalliseksi.

alumiiniravitsemusrokotteet

Onko pakurikäävällä parantavia vaikutuksia? 13/05/2019

Pakurikäävän mainostetaan tepsivän vaivaan kuin vaivaan, mutta tutkimusnäyttö sen parantavista vaikutuksista uupuu.


Ovatko Pandemrix-rokotteen haitat sen hyötyjä suuremmat? 10/05/2019

Sikainfluenssapandemiaa vastaan käytetty Pandemrix-rokote laukaisi parilla sadalla suomalaisella narkolepsian. Mutta tulisiko tapauksesta tehdä se päätelmä, että Pandemrix-rokotteen haitat olivat sen hyötyjä suuremmat?

narkolepsiarokotteetsikainfluenssa

Voiko uupumuksen syynä olla matalat rautavarastot? 15/04/2019

Uupumisen ja väsymyksen syynä ovat yleensä elintavat, mutta toisinaan taustalla saattavat vaikuttaa huventuneet rautavarastot. Rautavarastojen tilaa voidaan mitata määrittämällä verinäytteestä ferritiinipitoisuus.

ferritiiniitsehoitorautaväsymys

Nopeuttaako sinkki flunssasta toipumista? 01/03/2019

Vanha viisaus kuuluu, että flunssa paranee hoidolla yhtä nopeasti kuin itsestään. Tutkimusnäyttö sinkistä viittaa kuitenkin siihen, että sääntö saattaa olla vanhentumassa.

flunssaitsehoitovitamiinit & lisäravinteet

Näytä lisää

Ehdota meille aihetta

Oletko törmännyt terveysväitteisiin, joiden todenperäisyys jäi vaivaamaan mieltäsi? Lähetä kysymyksesi meille! Valitsemme artikkeleiksi aiheita myös lukijoiden kysymysten joukosta.

Seuraa meitä somessa

Tämän sivuston suunnittelusta ja tuotannosta vastasi Kansanvalistusseura (2019). Sivuston artikkelien tuotantoon on saatu rahoitusta lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Graafinen suunnittelu: Sanna Lehti, tekninen toteutus Big Vision