Puheenvuorot
Vastalääkkeen toiminta on esimerkki muille aloille siitä, että julkisen keskustelun tasoon voi vaikuttaa.
Vastalääke – menestystarina, joka voitaisiin monistaa muillekin aloille 06.05.2025
Vastalääke-yhdistys on päätetty lakkauttaa. Siksi on hyvä hetki muistella, mikä kaikki kuluneissa 7 vuodessa teki siitä menestystarinan, kirjoittaa yhdistyksen perustajiin kuuluva lääketieteen professori Juhani Knuuti.
Niin kauan kuin lääketiede on rehellistä, se ei pysty vastaamaan potilaiden kaikkiin terveystarpeisiin.
Humpuukissa on järkeä 05.04.2025
Terveyshumpuuki voi ehdottomasti olla vaarallista mutta tyhmää se ei ole. Päin vastoin sitä syntyy ja se leviää hyvästä syystä, kirjoittaa tietokirjailija Juha Matias Lehtonen.
humpuukiluontaistuotetiede & mediatieteen periaatteetuskomushoidotLukijoiden houkutteleminen on taitolaji, jota sinunkin kannattaisi harjoitella.
Tieteentekijä: haluatko saada työllesi mainetta ja kunniaa? Opi ajattelemaan kuin toimittaja ja ota mediatila haltuun 24.03.2025
Ovatko klikkiotsikot, yksinkertaistukset ja tarinallistukset laiskaa ajattelua vai hiottua ammattitaitoa lukijoiden houkuttelemiseksi? Näillä vinkeillä opit viestimään tieteenalastasi vaikuttavammin.
Jotta lääkäri voi hoitaa kaikkia potilaita yhtä hyvin, omien asenteiden ja tunteiden tiedostaminen on tärkeää.
Monikulttuurinen vuorovaikutus haltuun – viisi askelta kieli- ja kulttuuritietoiseen potilastyöhön 18.02.2025
Suomen väestö kansainvälistyy, joten myös lääkärien tulee kehittää kykyään kohdata eritaustaisia ihmisiä. Mutta miten? Suomen kielen dosentti kokosi viisi vinkkiä, joilla kuka vain pääsee alkuun.
Lukijat ovat viisaita, mutta eivät välttämättä alasi asiantuntijoita.
Kirjoita, niin kuin haluaisit itsellesi kirjoitettavan – 10 vinkkiä lähestyttävän tieteellisen tekstin luomiseen 21.12.2021
Tiedon saavutettavuuteen vaikuttaa sen lähestyttävyys. Sosiaalisen median käyttö sekä selkeä ja kansantajuinen kieli tuovat tieteellisesti tutkitun tiedon askeleen verran lähemmäksi meitä kaikkia.
kolumnitiede & media"Teoksen lukeminen aiheuttanee jonkinnäköisen 'kolhun' lukijan itsetuntoon."
David Robsonin esikoiskirja kolhaisee lukijan itsetuntoa ja tuo esiin monet ongelmat arkiajattelussamme 22.12.2020
David Robsonin esikoisteos Älykkyysloukku haastaa lukijan pohtimaan oman ”älykkyytensä” todellista tilaa sekä kyseenalaistamaan arkiajattelun syvintä luonnetta.
kirja-arviomielipidetiede & mediaHaluaisitko tietää mitä terveydellesi kuuluu?
Tieto lisää tuskaa, vaikka rahalla voi yrittää ostaa mielenrauhaa 14.09.2020
Lääketieteellisen diagnostiikan tekeminen varmuuden vuoksi, ilman sairauden epäilyä ja lääkärin lähetettä on nykyajan trendi, jonka kanssa emme voi pidemmän päälle jatkaa, kirjoittaa Vastalääke ry:n jäsen Miikka Kiviranta.
medikalisaatiomielipideylidiagnostiikkaToiveikkaista lupauksista huolimatta koronavirus elää vielä sitkeästi joukossamme.
Unohtuvatko viruksentorjunnan perusasiat koronakriisin pitkittyessä? 25.05.2020
Vaikka koulut ja ravintolat aukeavat, koronavirusta ei ole vielä läheskään selätetty. Siksi nyt on entistäkin tärkeämpi muistaa yksilön pienet teot viruksen torjumiseksi, kirjoittaa Vastalääke.fi-sivuston päätoimittaja Elias Mokkala.
COVID19kolumnikoronavirusmielipide