Jaa somessa:

Vastalääke.fi-sivusto ehdolla Vuoden journalistiseksi teoksi!

14.02.2020

Teksti: Mia Muhonen

Vastalääke.fi-sivusto on valittu ehdokkaaksi Suuri Journalistipalkinto 2019 -kilpailuun Vuoden journalistinen teko -kategoriassa.

Yhdessä Kansanvalistusseuran ja terveysalan asiantuntijoiden kanssa toteutettu Vastalääke.fi-sivusto on ehdokkaana Suuren Journalistipalkinnon 2019 saajaksi. Vastalääke on yksi kolmesta ehdokkaasta Vuoden journalistinen teko -kategoriassa.

Suuri Journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa yhteiskunnassamme.

Palkintolautakunta perustelee Vastalääke-sivuston ehdokkuutta näin:

”Sivustolla julkaistaan tutkimuksiin perustuvia mutta helppotajuisia artikkeleita tieteestä ja terveydestä. Lähtökohtana on huoli virheellisten ja epäselvien terveysväittämien leviämisestä mediassa ja erityisesti sosiaalisessa mediassa. Sivuston artikkelit selvittävät erilaisten julkisuudessa esitettyjen terveysväittämien todenperäisyyttä, ja niissä käydään tutkitulla tiedolla huuhaata vastaan. Sivusto on saavuttanut suuren suosion ja siihen viitataan usein myös perinteisessä mediassa.”

”Emme olisi koskaan uskoneet, minkälaista huomiota yhteinen projektimme ja vastalaake.fi -sivusto tulisi saamaan. On hienoa, että sivusto on saanut yhteiskunnallista huomiota. Tämä kertoo siitä, kuinka ainutlaatuinen projekti on ja kuinka faktoihin pohjautuvaa terveyskeskustelua arvostetaan yhteiskunnallisella tasolla. Olemme kiitollisia saamastamme tunnustuksesta ja pidämme sitä jo voittona sinänsä. On upeaa olla työryhmän osana ehdokkaana muiden upeaa työtä tehneiden finalistien kanssa”, kommentoi vuonna 2019 yhdistyksen puheenjohtajana toiminut Tatu Han.

Sivustomme suunnittelusta ja tuotannosta vastasi Kansanvalistusseura, joka toimi myös kustantajana elokuusta 2018 marraskuuhun 2019. Tämän jälkeen Vastalääke ry on pyörittänyt sivustoa. Kansantajuisia terveysartikkeleita on tuotettu myös Opetus- ja kulttuuriministeriön hankeavustuksella vuosina 2018 ja 2019.

Suuri Journalistipalkinto -kilpailun voittajat julkistetaan MTV3:n suorassa lähetyksessä 11.3.2020 klo 20 alkaen.Mia Muhonen

Kirjoittaja on toiminut Vastalääke ry:n hallituksessa perustamisesta lähtien ja puheenjohtajana vuonna 2021. Erityisesti häntä kiinnostaa ravitsemustiede, jota hän lukee perusopintojen lisäksi koulussa. Vapaa-ajallaan hän retkeilee ja urheilee aktiivisesti.

LISÄÄ SAMALTA KIRJOITTAJALTA

1 ajatus aiheesta “Vastalääke.fi-sivusto ehdolla Vuoden journalistiseksi teoksi!”

  1. Pekka Niemi

    Onnea kilpailuun! Tutustuin sivustonne sisältöön aika perinpohjaisesti – teette erittäin arvokasta työtä!

Kommentointi on suljettu.Lue myös