Jaa somessa:

Toimituskunta luotsaamaan Vastalaake.fi -sivustoa – moniammatillinen yhteistyö saa jatkoa

25.05.2020

Teksti: Toimitus

Vastalaake.fi -sivustolle on perustettu toimituskunta toukokuun alussa. Tällä hetkellä sen jäseninä toimivat päätoimittajana jatkava Elias Mokkala, lääketieteen opiskelija Miikka Kiviranta sekä toimittajat Anne Tastula ja Karoliina Knuuti. Tastula ja Knuuti vastasivat sivuston toimituksesta viime vuoden loppuun asti, jolloin sivuston ylläpito siirtyi yhdistykselle. 

Maaliskuussa sivusto palkittiin Suurella Journalistipalkinnolla. Voiton innoittamana Vastalääke ry. haluaa jatkaa ja tiivistää entisestään lääkäriopiskelijoiden ja journalismin asiantuntijoiden välistä yhteistyötä. Monialainen osaaminen on sivuston keskeisin vahvuus, ja se mahdollistaa kiinnostavan ja yleistajuisen tiedeviestinnän.

“Artikkelien tuottaminen opiskelijavoimin on ollut haastavaa, joten lähdimme yhdessä pohtimaan kuinka saamme sivuston toiminnan vakaalle pohjalle. Ajatus toimituskunnan perustamisesta syntyi, kun totesimme, että tarvitsemme journalistista osaamista julkaisujen laadun ylläpitämiseen ja kehittämiseen”, päätoimittaja Elias Mokkala sanoo. 

Vastalaake.fi tulee jatkossakin julkaisemaan yleistajuisia tiedeartikkeleita ja tiedettä käsitteleviä puheenvuoroja. Sivusto tarttuu terveysväitteisiin ennakkoluulottomasti, mutta kriittisesti. Lisäksi käsiteltävät aiheet ruoditaan läpinäkyvästi ja ymmärrettävästi. Vuosittain valittava toimituskunta vastaa sivuston ylläpidosta, juttujen tuottamisesta ja julkaisemisesta. 

Lääketieteen opiskelijoiden vapaaehtoistyö on edelleen sivuston perusta, mutta sitoutunut tiimi ja tulevaisuudessa toivottavasti vakaa rahoitus ovat tärkeitä sivuston kehittämisen kannalta. 

“Laadukas julkaisutoiminta vaatii pitkäjänteistä sitoutumista. Uskon, että toimituskunta edesauttaa ja tukee vapaaehtoisvoimin pyörivän yhdistyksen toimintaa”, Mokkala sanoo.


Lue myös