Kuva: Eeva Anundi

Jaa somessa:

Haluatko kirjoittaa Vastalääkkeen sivuille? Osallistu uuteen kirjoituspajaan

03.02.2021

Teksti: Toimitus

Kirjoituspajasarjassa yhdistyksen jäsenet oppivat tuottamaan yleistajuisia tiedejuttuja Vastalääkkeen sivuille

Vastalääke ry ja Vastalaake.fi -sivuston toimituskunta pilotoivat helmikuusta alkaen uutta koulutusmallia, jossa jäsenille tarjotaan koulutusta sekä tieteellisen tiedon lukemisen että tieteen yleistajuistamisen näkökulmasta.

Kirjoituspajoissa tarjotaan käytännön tukea aloitteleville kirjoittajille tai uusille yhdistyksen jäsenille.

’’Käymme tapausesimerkein läpi yhtä lailla niin tiedonhakua kuin yleistajuisen ja journalistisen kirjoittamisen perusteita’’, koulutuksesta vastuussa oleva toimituskunnan jäsen Miikka Kiviranta kertoo.

Koulutuksessa aloittelevia kirjoittajia tukevat mentorit, jotka ovat aiemmin Vastalaake.fi -verkkosivuille kirjoittaneita jäseniä. He auttavat uutta kirjoittajaa aiheen ja näkökulman valitsemisessa sekä tiedonhaussa. Lisäksi kirjoituspajassa harjoitellaan käytännössä helppolukuisen tekstin tuottamista ja selkokielistä ja vetävää kirjoittamista.

Etänä järjestettävien koulutusiltojen aiheet etenevät kirjoitusprosessia tukien koko kirjoitus ja tiedonhankintaprosessin alusta aina julkaisuvalmiin juttuun saakka.

Kirjoituspajoihin on varattu erikseen runsaasti aikaa kysymyksille ja keskustelulle sekä henkilökohtaiselle palautteelle. ”Paja on loistava tilaisuus uusille jäsenillemme päästä mukaan toimintaan ja saada juttunsa julkaistuksi”, Kiviranta jatkaa.

Mitä: Kirjoituspaja Vastalääkkeen jäsenille. Kouluttamassa ja sparraamassa muun muassa terveysblogisti ja Vastalääke ry:n jäsen Vladimir Heiskanen sekä toimituskunnan jäseniä.

Missä: Zoomissa, linkki lähetetään ilmoittautuneille

Koska: Ke 10.2, ti 9.3 ja ke 7.4 klo 17-19(20). Virallinen ohjelma loppuu klo 19, mutta tämän jälkeen on varattu aikaa vapaaehtoiselle henkilökohtaiselle palautteelle.

Ilmoittaudu mukaan tästä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdNegYAKPVf9OAEW8qMbToxawWM4rGg_ThWXEKn8522CL34EQ/viewform

Lisätietoa: miikka.kiviranta(a)vastalaake.fi
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Lue myös