Vitamiinit & lisäravinteet


Artikkeli

D-vitamiinilisä: paljonko on riittävästi muttei liikaa?
17.02.2023

Apteekin vitamiinihyllyllä tai ruokakaupan lisäravinneosastolla on helppo hämmentyä, sillä D-vitamiinivalmisteiden valikoima on laaja. Kannattaisiko varalta valita vahvin valmiste tai jättää vitamiinilisät täysin...

Artikkeli

Kreatiini lisäravinteena – oikotie kuntoilijan onneen?
26.08.2022

Tutkimustieto näyttäisi vihreää valoa kreatiinilisälle urheilussa.

Artikkeli

Onko probioottisista ihovoiteista hyötyä atooppisen ihottuman hoidossa?
10.03.2022

Etiketti probioottivoidepurkin reunassa lupaa helpotusta erilaisiin iho-ongelmiin kuten kutisevaan atooppiseen ihottumaan. Tutkimusaineisto antaa kuitenkin toistaiseksi aihetta vain varovaiseen optimismiin.

Artikkeli

Onko kahvinjuonnista hyötyä terveydelle?
05.03.2021

Kahvin ja kofeiinin terveysvaikutuksia on tutkittu kattavasti lukuisissa eri tutkimuksissa. Kahvilla on todettu olevan useita eri terveysvaikutuksia mutta myös haittoja.

Artikkeli

Onko punariisi vaihtoehto kolesterolilääkitykselle?
09.10.2020

Punariisi alentaa tutkitusti kolesterolia. Sen teho ja haittavaikutukset ovat kuitenkin huomattavasti lääkehoitoa vaikeammin ennustettavissa, joten sitä ei suositella vaihtoehdoksi statiinilääkitykselle.

Artikkeli

Nainen ottaa kasvoilleen aurinkoa
Onko D-vitamiini ihmelääke?
25.05.2020

Uutisissa ja terveysblogeissa D-vitamiinia hehkutetaan surutta. Huolellinen perehtyminen tutkimustietoon saa kuitenkin katsomaan keisarin vaatteita uudemman kerran.

Artikkeli

Mitä eroa on luontaistuotteella ja lääkkeellä?
06.06.2019

Lääkkeiden matka luonnosta tai laboratoriosta apteekin hyllyyn on syystä pitkä ja kivinen, eivätkä lääkkeet usein sovi käytettäväksi yhdessä luontaistuotteiden kanssa. Merkittävä osa...

Artikkeli

Nopeuttaako sinkki flunssasta toipumista?
01.03.2019

Vanha viisaus kuuluu, että flunssa paranee hoidolla yhtä nopeasti kuin itsestään. Tutkimusnäyttö sinkistä viittaa kuitenkin siihen, että sääntö saattaa olla vanhentumassa.

Artikkeli

Kurkuma on suosittu mauste, mutta onko siitä hyötyä terveydelle?
01.03.2019

Kurkuman väitetään parantavan kiputiloja, Alzheimerin tautia, masennusta ja jopa hidastavan syövän etenemistä. Mutta mitä asiasta sanovat tutkimukset?