Nopeat tulokset painonpudotuksessa kuulostavat houkuttelevilta. Tunnetusta diabetes-lääkkeestä haetaan nyt vaihtoehtoa pitkäjänteiseen laihduttamiseen, mutta täysin ongelmaton asia ei ole.
Äkillisesti iskevä lihaskramppi on kivulias ja joissain tilanteissa myös vaarallinen vaiva. Lihaskramppien hoitoon markkinoidaan laajalti erilaisia magnesiumvalmisteita, mutta onko niistä oikeasti hyötyä?
Vielä hetki sitten keinomakeutusaineita pidettiin ratkaisuna väestön painonhallintaongelmiin. Nykyään otsikot niiden haitoista ja jopa lihottavista vaikutuksista putkahtelevat esiin kaikkialla. Mitä sanoo tutkimus:...
Apteekin vitamiinihyllyllä tai ruokakaupan lisäravinneosastolla on helppo hämmentyä, sillä D-vitamiinivalmisteiden valikoima on laaja. Kannattaisiko varalta valita vahvin valmiste tai jättää vitamiinilisät täysin...
Tutkimukset eivät anna lopullista vastausta veriryhmädieettien tehosta. Teoria niiden taustalla on kuitenkin vailla tieteellistä pohjaa.
Tiettyjä ruoka-aineita karttaviin imetysdieetteihin luotetaan, mutta mitä sanoo tutkimus: lisääkö vai vähentääkö välttämisruokavalio allergioiden määrää?
Kahvin ja kofeiinin terveysvaikutuksia on tutkittu kattavasti lukuisissa eri tutkimuksissa. Kahvilla on todettu olevan useita eri terveysvaikutuksia mutta myös haittoja.
Kurkuman väitetään parantavan kiputiloja, Alzheimerin tautia, masennusta ja jopa hidastavan syövän etenemistä. Mutta mitä asiasta sanovat tutkimukset?
Punaisen ja prosessoidun lihan syönti on yhteydessä kohonneeseen paksu- ja peräsuolisyöpäriskiin. Onko lihansyönnin osuutta syöpien synnyssä kuitenkin uutisissa liioiteltu?
Monissa siemenissä ja viljoissa esiintyvät lignaanit saattavat liittyä pienempään rintasyöpäriskiin. Syövän syntymiseen vaikuttavat kuitenkin useat eri tekijät ja tutkimusnäyttö on ristiriitaista.