Vastalääke ry oli esillä oppimisen kansainvälisessä Dare to Learn -tapahtumassa Helsingissä syyskuussa 2018.

Yhteistyökumppanin Kansanvalistusseuran isännöimässä työpajassa puhuttiin kriittisen medialukutaidon tärkeydestä erityisesti tiede- ja terveysuutisten osalta. Yleisöltä kerättiin myös esimerkkejä terveysväittämistä, joista he toivoisivat tutkittua tietoa.

Dare to Learn -konferenssin ideana on esitellä (elinikäistä) oppimista ja opettamisen innovaatioita. Toista kertaa järjestetytty tapahtuma oli loppuunmyyty ja se keräsi yli 4000 kävijää.

One Reply to “Vastalääke ry esillä Dare to Learn -tapahtumassa”

  1. Tämä ”vaihtoehto” sanan käyttöä on käytetty vuosikymmeniä kilpailevien ”kuppikuntien” torjumisessa ja lyömisessä. Olen seurannut 30 vuotta terveydenhuollon keskustelua ja nähnyt kuinka aggressiivisesti uusia menetelmiä ja terapeuttisia toimenpiteitä vastustetaan, vaikka ne ovat olleet esim. muualla Euroopassa käytössä ja laadukkaiden tieteellisten laitosten tutkimina. Eräskin terveydenhuollon menetelmä oli erään ylilääkärin mielestä täyttä humpuukia, mutta hänen lähdettyä eläkkeelle tämä menetelmä onkin nyt käypähoito-kelpoinen. Taustalla tässä on lääkärien erittäin heikko koulutustaso lääkinnällisiin kuntoutuksiin ja kun ei asiaa tunneta, se torjutaan, tietenkin. Kun lääkärit ovat olleet muutaman vuoden töissä esim. Keski-Euroopassa, on suhtautuminen täysin erilainen. Tämä on nähty monta kertaa. Siis nuoret, älkää menkö vanhojen ”homekorvien” kelkkaan niin helposti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *